Outfit.





Japp, så här tänker jag se ut ikväll. I brist på annat att blogga om.

Valborg.

Slutet på april vilket betyder Valborg! Idag kommer min syster ner till Gotland, ska lbi kul att träffas. Det var ju flera månader sedan sist. Trist att jag inte kunde följa med ut till Cinema Paradiso, Sagas biograf. Många av mina vänner skulle dit, och det är ANDRA gången jag inte kan följa med! Förra gången blev jag nämligen jättesjuk...men jag överlever väl.

Idag låg jag ute och solade också, meningen var att jag skulle läsa, men jag var för trött. Så jag la mig i den underbara solen jag njöt. Jag blev väldigt förvånad när jag kom in och såg att jag hade "bondbränna" där mina shorts varit! Det är faktiskt sant, jag ligger ute i kanske en halvtimme och får bondbränna!


You are my life spirit.



Sometimes there's just no other words.

Grattis mamma!

Grattis till min älskade mamma som eventuellt får sitt drömjobb! Håller tummarna för dig på torsdag!

Mellanmål

Då man varit för stressad för att ha någon matlust får man göra sig ett lyxigt mellanmål då man kommer hem! Så jag "lekte" matlagningsprogram och skapade en mozarella-macka.


Min macka med olja (istället för smör, använder man onyttigt bröd får man göra det nyttigare på annat sätt), ruccola sallad, tomater, mozarella och salami. Mums!


Te beroende som jag är var jag tvungen att ta en kopp till, kändes tomt annars!

Så, ett toppen mellanmål sittandes framför favoritserien. Kan det bli bättre?

Godnatt!

Jag har lust att bjuda på mig själv lite för tillfället, ska snart göra mig en kopp te och mysa i min underbara säng med min bok. Så här har ni någonting att kolla på medans jag sover bort min förlorade sömn!


Det kanske blir en liten väckarklocka om hur jag är som persom xD


Låt den rätte komma in.

Stannade hemma idag när jag vaknade upp med världens huvudvärk, värre än den jag haft på spanskan igår. Jag tror att jag har sovit för lite på senaste tiden. Annat kan det ju inte bero på. Mest förvånad är jag nästan över att ingen från skolan ringde och väckte mig idag! Det gör dom alltid, haha.

Jag blir väldigt, väldigt rastlös när jag är hemma från skolan, så idag har jag suttit och läst min bok hela dagen. Eller ja, från tolv då jag faktiskt vaknade påriktigt. Boken heter "Låt den rätte komma in", som jag för övrigt såg på bio med David i typ november. Början var ganska långtråkig, men efter kanske 50 sidor i boken blir den väldigt bra.


Här är då boken.


Klänning.

Jag kom faktiskt ifån spanskan helskinnad, även fast att jag trodde att jag skulle dö, så trött var jag faktiskt!
Efter skolan idag gick jag på Hedbergs med David, jag har längtat efter desas morotskaka, den är jättegod. Vid fem stack jag till pax, vi fick inte göra så mycket. Pluggade in en sång på makedoniska.

På slöjden gjorde jag förresten klart min klänning, vad tycker ni? :)




Español.

Es lunes! Yo es dormido y me dule en mi cabeza.

Skit samma, jag orkar faktiskt inte med spanska just nu. Ärligt talat har jag ingen aning om ifall att det jag skrev är rätt eller fel. Men som sagt, jag är trött och har ont i huvudet. Väldigt ont i huvudet, men det är en kort dag i skolan, så det är lika bra att gå. Jag sitter bredvid lydiga Amanda i datasalen som jobbar på med de spanska orden vi egentligen ska hålla på med. Kanske jag ska göra det också, men det är så tråååkigt!

Förresten, mamma är dum mot mig. Hon säger att om inte jag slänger mina strumpbyxor får inte jag åka till Stockholm...jag menar, jag får väl ha på mig vad jag vill? Visst, hon säger att hon menar väl, men hur kan det hjälpa mig att inte ha mina favorit strumpbyxor? Jag fattar ingenting...

Nåja, back to work! Ciao.


Konfirmation.

Åhh, jag blir så deprimerad när jag kollar på konfirmationspappret och ser vad sommaren går åt till...jag vet att jag har valt detta själv, och jag tänker genomföra det. Men jag kan väl ändå få klaga lite?
Kolla schemat över den framtida konfirmationen:

10 maj 10.45 - 14.00 i Terra Nova kyrkan
4 juni 18.00 - 21.00 Grillkväll på Axelsro
14 juni 10.45 - 17.00 i Terra Nova kyrkan
15 juni 9.45 - 17.00 i Terra Nova kyrkan
16 juni 9.45 - 17.00 i Terra Nova kyrkan
17 juni 14.00 - 22.00 i Terra Nova kyrkan - medtag cykel och kläder för att vara ute
18 juni 9.45 - 16.00 i Terra Nova kyrkan

21 juni 5.20 samling vif hamnterminalen. Vi åker till Oskarshamn och vidare till Öland och konfirmanderlägret där.
28 juni 17.55 angör vi åter i Visbyhamn

1 juli 9.45 - 17.00 i Terra Nova kyrkan
2 juli 9.45 - 17.00 i Terra Nova kyrkan
3 juli 9.00 (och inte en sekund senare) genrep i Domkyrkan, vi slutar när vi är klara, senast 16.00
4 juli 14.00 konfirmation i Domkyrkan, samling 13.00 för konfirmanderna.

Vilket jävla schema va?!

En ordinär söndag.

Dagen har varit rätt på händelselös...vaknade sisådär vid halv tio, ovanligt tidigt för att vara mig, men jag har mina anledningar! Sen låg jag typ och slöade till tolv och sedan bar det ut till stallet. Mamma har ju fortfarande problem med sin rygg så jag är hennes lilla slav (som Nattas mamma så fint kallade mig) där ute. Jag tränade distans och fy tusan vad det gick fort! Han måste ha lika mycket vårkänslor som jag har.

Jag pratade med mamma om Stockholm i bilen påväg ut, och förvånansvärt nog blev hon inte irriterad! Jag kanske kommer upp utan att behöva tjata öronen av mina föräldrar denna gång. Hoppas hoppas.

Avslutningsvis tänkte jag bara raspa ur mig att jag inte har några pengar på min mobil och det är väldigt frustrerande... -.-


Världens finaste vårväder!

Idag har jag varit ute med David i det underbara vårvädret! Han kom hem till mig vid ett då jag typ "sov" fortfarande. Sen drog vi iväg och satte oss vid Palisaderna. Åkte runt lite i Visby.

Nu lyssnar jag på Kent, och jag funderar på om jag ska börja försöka övertala mamma och pappa att låta mig åka till Stockholm igen. Jag menar, det var ju TVÅ hela månader sen sist! Och då var jag faktiskt bara där över natten...en väldigt mysig natt, men ändå! Dom kommer att tycka att jag är jobbig, men skit samma!

"Invalid" mamma.

Mamma fick ryggskott igår när hon var ute i stallet. Hon skulle lyfta ned ett hinder, och så knäppte det till lite. Dum som hon kan vara rider hon ändå!? Så idag är jag hennes slav/hjälpreda. När jag var nere på Hedbergs med Emma, Nina, David, Amanda, Kornelia och Saga ringer hon kanske 20min efter att vi kommit och "rycker ut mig" till stallet där jag var tvungen att hjälpa henne eftersom att hon inte kan lyfta.

Jaja, inte så mycket att göra åt. Det är bara att hjälpa till, stör inte mig så mycket iallafall. Utöver det har jag åkt moppe för första gången! Det gick faktiskt bra, jag åkte några varv runt kvarteret utan minsta bekymmer. Men sen ställde pappa upp något som skulle föreställa koner, och så blev det genast lite värre. Jag skulle åka mellan dom i en åtta och jag kan säga så mycket som att det slutade med att jag åkte in i min grannes hus...


Gästbloggare: DAVID!

Hello alla (?) läsare!

Det här är David (jag fanns på en liten snurra, till vänster förut. Men Diana tog bort det), Dianas kompis.

Jag tänkte gästblogga lite här, det är väl synnerligen roligt? Vad ska jag skriva om? Jag har ingen inpiration nu.
Men gör såhär:

Alla som läser det här inlägget kommenterar nedan vad de vill att jag ska gästblogga om. Vad som helst alltså! I hela världen!

Ni har till söndag på er.
Let the contest begin!

BLÅDAG!

Jag glömde ju visa bild på hur jag och Johanna såg ut idag på våran blåa dag i skolan!


Jag i mitten och Johanna till höger. Amanda var inte speciellt blå ^^

Ren lathet & spöken.

Egentligen är jag supertrött och borde sova, men som vanligt har jag ingen lust. Jag är som ni kanske förstår en nattmänniska och tycker att tidiga mornar är typ det värsta som finns, men det är bara att leva sig igenom! Fredrikas "säng" från när hon sov här igår ligger fortfarande på mitt golv, men jag gör ingen ansats till att plocka bort den...den försvinner inom tid.

Ojj, klockan är 22.22, önska er något fort!

Ja, eller jag gjorde iallafall. Imorgon ska vi se på en film om bermudatriangeln på elevensval. Jag tycker allt sånt här övernaturligt är jättehäftigt, så det ska bli kul. På Clematis förresten där vi var igår med eldkursen spökar det. Hur mycket man än tvättar bort allt smuts som blir i taket och på väggarna sitter det alltid handavtryck på väggarna. På ett ställe är det till och med rivmärken, precis bredvid en fackla. Det är lite läskigt. Bör nämna att krogen är byggd på medeltiden, det är därför.

Nåja, kanske ska göra ett försök till att sova iallafall?

Bullboden.

Efter skolan åkte jag, Ville, Gustaf, Emma, Amanda, David, Nina och Saga ut till Klintehamn som ligger 33km utanför stan för att fika på Bullboden! Det var väl trevligt, men vi gick ganska snabbt. Då var det ännu 50min kvar tills bussen skulle komma, så vi köpte godis och satte oss precis vid vägen på en typ pingvinstaty och snackade. Efter ett tag kom då bussen igen, så vi sprang till buss stationen för att hinna med den. Det hade ju varit lite surt om vi skulle få vänta ännu längre på att få komma in i stan.

Om en halvtimma ska jag träffa David, vi ska ner på crêperiet och äta eftersom att han har ett pressentkort på två creps och två latté där. Super mysigt, nästan som en bästa vänner date, haha.
Det är för ljust ute för att ta ett kort (eftersom att den enda kamera jag har för tillfället är en webcam) så det lägger jag väl ut ikväll eller nåt...

Leddjur.

Usch, det här är så supertråkigt! Jag kommer inte på någonting att skriva, och vi ska säkert vara klara med arbetet snart...men just nu orkar jag inte engagera mig i att forska om leddjur. Speciellt inte när huvudet snurrar och dunkar, blää. Jag vill sova!

Provet tror jag gick bra, jag glömde vad D-vitamin hade för inverkan på kroppen, men det är ju inte hela världen. Hoppas som sakt på höga betyg, eftersom detta går ut över slutbetyget i sommar. Ja, det går ut väldigt mycket över slutbetyget, så håll tummarna för mig och alla i min klass! Nu ska jag försöka skriva lite på min uppsats...

Eld.

Eldkursen var super rolig! Vi fick lära oss att göra massa coola trick med "eldbollar och eldpinnar", som jag tänker kalla dom i brist på andra ord. Sen lärde vi oss att flytta elden från en fackla till en annan genom att flytta lågan med händerna...okej det är svårt att förklara, men handen tog eld en liten stund, då är det lättare att förstå xD

Sen skapade jag och Kornelia en korografi där vi har en liten "eldfight", okej sånt här går verkligen inte attg förklara! Imorgon är hemkunskapsprovet, önska mig lycka till!

Här är förresten en bra låt av Ida-Maria, om jag får skryta lite är det faktiskt en bra vän till min syster.


Stella - Ida-Maria

Eldkurs.

Nu är klockan tio minuter över fyra och jag ska snart åka hem till Josefine. Vi ska på eldkurs vid Clematis, det ska bli superkul! Dock har jag en liten tös här hemma som kommer att vänta på att jag ska komma hem.

Idag blir det sista dagen att plugga till hemkunskapen. Jag vill verkligen ha mvg, men jag får väl antagligen starkt vg. Som alltid då. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva egentligen, så jag ska byta om och cykla ner till Jossan. Vi ska typ lära oss att flytta runt eld på kroppen, stentufft!


Mitt mörker.

Förr fanns det inget annat än mörker. Svart så långt ögat kunde se, utan utvägar. En och annan sten låg utspridda över vägen, stenar som var lätta att snubbla på. Så att knäna blev täckta av svidande skrapsår. Men framåt gick det, sakta, otroligt sakta. Men jag kom framåt. Vinglandes på ostadiga ben.

Någon gång skulle mörkret ta slut, det visste jag innerst inne. Men det såg så oändligt ut, och en oändlighet i mörker låter inte lockande på någon nivå. Jag började leta efter genvägar, fusk för saknaden gjorde mig lam. Bilden av dig höll mig kvar vid liv samtidigt som tårarna forsade ner för mina kinder. Visst hade jag skrapat upp knäna, visst blödde jag från lite överallt på kroppen. Men såret i hjärtat övertog all smärta. Den var olidlig. Att mista något av det enda man älskar, att göra det för min egen skull. Jag var ett skal, bara ett dött skal. Livsglädjen hade försvunnit, och allt jag kunde känna av var hålet i bröstet. Smärtan efter ett krossat hjärta.

Jag var död, men fortsatte att leva - är inte det mer smärtsamt än att bara kunna ge upp?

Trött som ett svin.

Äntligen är det färdig pluggat för idag, det blev ett par timmar. Nu ska jag dricka te, prata lite med mina fina vänner och se på några vänneravsnitt. Gud jag är verkligen helt slut. Min kropp kommer snart strejka. Ta ledigt ett tag. Den tänker bergis "dumma Diana, varför tänker hon inte på stackars arma mig?". Ojj, jag är verkligen trött.

Vad kan jag skriva annars för roligt då? Hmm...jag kan lägga in en typ, vriden bild på mig själv! Bara för att få lite flera bilder till min blogg, det blir roligare då!


Hemkunskapsprov.


Plugga, plugga, plugga...

Det dumma stora hemkunskapsprovet som går på typ 40% av vårat slutbetyg närmar sig. Det är på torsdag, och jag kan nästan ingenting! Så nu blir det till att storplugga idag och när jag får tid över imorgon. Dumma stora, jobbiga prov. Dumma hög med papper som bara ligger omkring mig i väntan på att få bli lästa. Dumma, dumma dumma!

För övrigt har dagen varit ganska långtråkig. Och en satans huvudvärk har dunkat på. Näe, tisdagar är inte min "positiva" dag. Men det kanske märks?

Och förlåt för att jag har klagat om att jag får så lite kommentarer, det visade ju sig att det var min blogg det var fel på. Men nu är det fixat, så det är bara att kommentera på! Förlåt mig!


NO.

Sista lektionen innan lunch, eller vi har klassråd också, men jag ränkar inte det som en lektion eftersom att den är typ 10minuter lång. Jag ska skriva om leddjur, igen. Men jag har glömt måldokumentet, igen...jag borde skriva ner det på datorn nästa gång. Eller bara ta med mig böckerna till lektionen.

Idag efter skolan ska jag gå på stan med Johanna i den desperata jakten på ett blått läppstift. Det är nämligen "blåa-dagen" i skolan, och även fast att ingen kommer gå omkring med blå kläder tänker jag vara töntig och göra det iallafall! Nåja, jag får hämta mittmåldokument och börja jobba.

P.S. Jag älskar David Lindvall. Han tyckte jag skulle skriva det.

Uppe med tuppen.

Skolan börjar om trekvart, jag kan ju inte säga att jag är speciellt lycklig över att få gå upp klockan 06:00 igen. Men nu är det en och en halv vecka till valbord, då är vi lediga någon dag, sen är det maj och då, mina vänner, är det bara en månad kvar till skolavslutningen! Ja, en månad och några dagar, men det går fort. Sen är det ju kristihimmel färds-dagen och säkerligen massa studiedagar. Så nu är inte sommaren långt borta!

Ååhh, man blir verkligen glad av arr skriva sådär! Hur som helst, jag tog mig just en titt i mitt rum, och jag tror att jag måste plocka ut lite disk och kanske bädda min säng. Kan väl underlätta för mamma lite, jag har ändå inget vettigt att göra förän om tjugo minuter.


Ni är underbara<3

Jag vill bara tacka mina vänner för att ni finns. Utan er skulle mitt liv sakna mening just nu. <3


Malin Ivarsson, Josefine Ullberg, Kornelia Dunkels, Emma Bendroth, Nina Genfeldt<3

Saga Markkula Björkman<3


Amanda Sollén<3

  
Johanna Björkman<3  

 
Madeleine Bergström<3


Mimmi Bodén<3




Slutligen min David Lindvall<3


Ni och många fler jag tyvärr inte har bilder på. Tack.

Igår kväll.

Jag vaknade vid 11 idag, då drog mamma med mig ut till Lasse. Eller okej, jag följde med frivilligt. Det var väl mysigt, men nu har jag hästhår i hela näsan känns det som.

Idag har jag ingenting planerat. Får väl se vad jag kan hitta på för kul, klockan är ju bara tre.

Bilder från igår, fotograf: Amanda Sollén.


Saga är så söt så! <3


Jag i rondellen när jag och Amanda tittade på stjärnorna.


Saga & Amanda.

Ikväll var jag nere med Saga och Amanda vid ringmuren. Alla tog med sig var sin filt och jag hade med mig min gitarr. Saga älskade den. Jag förstår henne, den har faktiskt en jättefin klang. Dock blev det väldigt kallt där uppe på muren, så vi vandrade hem till mig, även fast att jag typ bor längst bort. Det var mysigt, vi tände ljus, lyssnade på musik och bara snackade. Sen kollade vi piercingar och tatueringar, någon hade snott Sagas "tatuerings idé" så hon blev lite halv sur.

Har ni någon gång känt att man vill gråta, men att det känns som att tårarna tagit slut? Jag gör. Och jag hatar det.

Förlåt att jag skriver så mycket deprimerande nu. Men på en blogg ska man skriva om hur man känner för tillfället och berätta grejer, eller hur? Och jag mår inte så bra. Inte alls faktiskt. Men jag vill inte lämna ut mig på det sättet. Så åter igen, förlåt.<3

Lite pladder.

Dagen har varit väldigt seg. Kan bero på att jag inte vill göra någonting idag. Klockan är redan sju, och jag har inte gjort något vettigt alls. Tänkt, varit ute och gått, tänkt lite mer. Men men musik i lurarna hela tiden såklart.

Känner att tröstätandet börjat få effekt, måste börja träna igen...suck. Och eftersom att jag inte har något vettigt att skriva om nu tänker jag sluta.

Fredagkväll <3

Kunde inte koppla upp mig på internet igår, fan va segt...

Kvällen blev iallafall riktigt kul! Bästa Gotlands bandet "Friend of Harrys" spelade. Jag och Mimmi trängde oss längst fram så jag blev sprayad med vatten två gånger i ansiktet av sötaste gitarristen (jag faller ganska lätt för gitarrister märker jag) och av den helcoola sångaren. Jag fick en trummpinne i huvudet, som jag och Mimmi slet och drog i sedan, nu ligger den på MITT skrivbord! Sen slängde sig Kim (sångaren) ut i publiken. Det blev faktiskt roligare än vad jag hoppats på.

Efter det drog Mimmi och Tobbe ner till botaniska, och jag gick upp till pappa och var med i en biljardturnering med Shafie, vi vann två matcher! Jag som suger på biljard.

Rockkarusellen.

Sista dagen på praoen idag, sorgligt faktiskt. Det var riktigt kul att praoa där, men jag blev lovad en gratis fika för mig och några vänner/famailj. Jag gjorde förresten supergoda mandelmums idag också! Jag fick jättemycket komplemanger av både personal och av gästerna. Det var kul. Men som sagt, det var trist att det var så pass kort tid.

Ikväll ska jag kolla rockkarusellen nere på Borgen med Mimmi och Tobbe. Det blir säkert kul, det är alltid kul att vara med Mimmi! Och Tobbe ska också bli kul att träffa, så som min lilla kåtbock snackar om honom. Haha.

Anyway, ni får ha en underbar fredagskväll kära läsare, och bli bättre på att kommentera! Ni har tappat det lite!

Sjuk?

Fy, jag tror min mentala smärta växer sig fysisk också...jag får uppstötningar hela tiden och så är jag yr i huvudet och ont i hela kroppen. Jag vill inte bli sjuk nu! Det är ju sista dagen på praoen imorgon, och sen är det helg. Då vill man inte vara sjuk.

Var ute med David för en liten stund sedan, det var jättekallt, men det var mysigt ändå. Ojj, shit! Är klockan redan halv elva! Oups...

Love.

Jag älskar spotify, jag älskar spotify! Tack finfina storasyster som hjälpte mig med det!

Idag var tredje dagen på praoen, och eftersom att solen låg på var det väldigt mycket att göra, vi sprang runt som galningar som trampar runt i pizzadeg! Okej, fråga inte varför jag sa sådär...




Baby don't cry, it's all going to be allright.
- Yeah, what do you know aboute broken hearts? What do you know aboute broken souls? When did you ever feel like all your hope is gone, like you were dying inside?

Natti.

Då säger väl jag godnatt.

Näringslära.

Nu har jag äntligen skrivit ner alla svar på de 48 frågorna vi ska kunna till på torsdag, nu gäller det bara att mamma förhör mig ordentligt eftersom att vi får våra slutbetyg i år och nu börjar jag bli hungrig. Jag ska väl fixa något att äta och se om jag har lärt mig någonting överhuvudtaget i näringslära!

Dumma tankar.

Skulle egentligen varit på pax nu, men jag känner att jag inte orkar. Arbetsdagen gick bra trots allt, men det var lite ont om saker att göra, så för att inte tänka sysselsatte jag mig med smågrejer som egentligen inte behövde fixas. Dessutom fick jag en medarbetare, och i det lilla caféet får vi slåss om sysslor.

Efter att jag jobbat klart gick jag ner till strandpromenaden och satte mig på stenstranden och kastade sten med lurarna inpluggade i öronen. Då kunde jag tänka fritt utan att vara rädd för att någon skulle se mig gråta. David kom lite senare, han kan intyga att jag grät krokodiltårar!

Hur som helst, nu sitter jag här och ska försöka sysselsätta mig igen. Plugg nästa!

Ojj, vad gör jag uppe nu?

Jag ska till fotogalleriet om lite mindre än två timmar. Jag har inte så mycket kvar att göra förutom att äta frukost, men jag är egentligen inte så hungrig, så jag nöjer mig med en kopp te. Ska gå och fixa det om en liten stund.
Jag sov inte så mycket i natt. Jag vet faktiskt inte riktigt när jag somnade, men runt tre iallafall. Det sved så himla mycket i ögonen, ni vet. Så som det alltid gör efter att man har gråtit. Och jag som verkligen inte är en morgon människa går upp klockan halv 8 efter en sådan natt. Jag kommer somna fort ikväll.

Hur som helst, jag ska berätta vad det var som hände igår. Men inte nu. När jag känner att jag är redo för det. När jag känner mig meltalt stark igen. Vilket är långt ifrån hur jag känner nu.


Mamma gjorde en inbakadfläta på mig nyss. Bästa hon har gjort tror jag.


Tummen upp för den!

Förstörd.

Jag dör inombords. Min älskling, min själ är borta. Raderad ur min telefonbok, blockad och raderad på msn, raderad på facebook. Raderad ur mitt liv. Jag skakar, kan inte förstå vad jag själv har gjort. Tårarna rinner ner för mina kinder, dom verkar aldrig ta stopp. Nu är jag krossad, förstörd för egen vinning. Och jag hoppas jag gjorde rätt...

Detta var det svåraste jag någonsin tvingats göra. Jag känner mig svag. Svag, svagare, svagast.

Imorgon måste jag ta mig upp till "jobbet", och försöka hålla masken. Fem timmar...hur fan ska det gå?

Hjälp mig!

Okej, jag kommer låta jättetöntig, men det råkar vara så att jag gillar att spela datorspel. Och just nu håller jag på med det här "H.C. Andersens magiska äventyr" och jag har fastnat. Om det är någon som läser min blogg som har klarat det spelet, kan ni berätta för mig hur man ska göra på tredje banan när man ska lämna ett brev till sotaren, men han är uppe på taket i den "fina" delen av staden? Jag kan verkligen inte lista ut det!

Första prao dagen.

Idag var första dagen på min prao på fotogalleriet. Det var jättekul, jag möttes av Annelie som jag jobbade med hela dagen. Hon var trevlig, och faktiskt jättesöt. Imorgon är hon ledig, så jag ska jobba med Christer. Vi får väl se hur det går.

Efter jobbet som slutade vid 15.00 cyklade jag hem och hjälpte pappa att måla terassen, sen ringde David och frågade om jag ville fika med honom. Det var längesen vi var själva, så det var mysigt. Jag påmindes om att jag typ alltid råkar skada honom när vi är ensama. Nåja, några blåmärken hit och dit och lite kaffe i näsan har väl aldrig skadat någon, eller? Nog om det.

Gammal favorit?


Design.


Saknar...



Jag saknar dig något otroligt...

2003.

Nu tänkte jag lämna ut lite av mig själv och berätta en historia.

Jag tror att jag var 9år gammal, hade precis börjat trean. Jag hade aldrig varit speciellt populär i skolan, men jag hade alltid haft vänner. Min bästa kompis då hette Emma. Vi var bundisar, lekte nästan varje dag, för det var ju det enda man gjorde då. Det var iallafall första dagen i trean, alla kom solbrända till skolan efter ett skönt sommarlov. Jag kom sist  av tjejerna som vanligt, det var ju så svårt att passa tider i våran familj. Jag tog av mig mina ytterkläder och hängde dom på min krok och gick sedan fram till tjejerna som stod i ett led till klassrumsdörren och pratade.

Jag gick fram och sa hej, dom flesta hade jag ju inte träffat på hela lovet. Men ingen sa någonting tillbaka. Dom bara stod där och såg malliga ut, tittade ner på sina naglar, kastade bitchiga blickar mot mig. Jag kommer ihåg hur ont det gjorde. Hur jävla ledsen jag blev, att se min "bästa kompis" stå och total ignorera mig. Jag kunde inte komma på vad jag hade gjort henne?
Jag ställde mig sist i ledet och fokuserade på att inte börja gråta. Alla runt omkring mig pratade, skrattade, sprang runt. Och jag stod som osynlig. Det var verkligen som att jag inte fanns. På rasten försökte jag vara lite med killarna, så som jag alltid var när jag var mindre. Men där var jag inte heller välkommen. Jag var ju tjej, jag hade tjejbaciller. Tillslut gick jag och satte mig själv på en bänk och såg på medans killarna sprang runt och lekte krig och tjejerna gungade lite längre bort.

Så var det varje dag, jag var osynlig. Utfryst. All uppmärksamhet jag fick var de elaka blickarna dom kastade mot mig, när dom vände sig till närmaste kompis och viskade om mig när jag gick förbi. När dom av "misstag" gick in i mig. Varje dag i nästan ett år var det lika dant. Och det värsta var att ingen lade märket till det. Dom enda som brydde sig var mina föräldrar. Och jag vet inte hur många nätter jag låg i mammas och pappas säng och bara grät för att jag mådde så dåligt. Hur många gånger dom fick trösta mig. Allt var bara skit.

Därför vill jag tacka alla mina underbara vänner för att ni finns. För att ni accepterar mig som jag är. När jag var 9år gammal hade jag ingenting, att se mig omkring och upptäcka att jag har tre nya sms i inkorgen, att folk vinkar till mig på stan, att kunna välja vem man vill vara med för dagen. Det är något jag skulle ge vad som helst för år 2003. Åter igen, tack.

Bröderna Lejonhjärta.

Jag vaknade imorse av att jag fick ett sms, väldigt ovanligt för att vara jag. Jag läste raderna, men orkade inte svara så jag lägger mig ned igen ocg försöker somna om. Tvn ute i vardagsrummet står på som vanligt, även fast att ingen kollar. Och när jag ligger där hör något jag känner igen.
Japp, Börderna Lejonhjärta! Jag kastar mig upp ur sängen och blir sådär ur i huvudet som man brukar bli om man reser sig upp för fort.

Gud vad jag älskar den filmen, den är så fin! Tack Astrid Lindgren för att du skrev den sagan.

Jag hoppas verkligen att det finns ett Nangiala, det skulle vara så tråkigt om allt bara blev svart när man dog.

Som en jävla isklump.

Jag var ute med lite folk och firade Sagas födelsedag. Hon fyller faktiskt 14år idag, GRATTIS TILL NYBLIVEN FJORTIS (fast du är ingen fjortis)! Vi var ute från 19.15 och det blev bara kallare och kallare. Tillslut stod vi i Almedalen och jag kunde knappt känna mina fötter för att dom var så frusna.

David började jaga mig för att jag hade sagt något dumt, jag tog några steg och kände att jag inte kunde springa längre, det gjorde så himla ont i fötterna! Så jag saktade av, och David fällde mig till marken i det blöta gräset. Jag kan säga så mycket jag jag trodde att jag skulle börja gråta för att kylan gjorde så ont. Ojj, va poetiskt det blev nu.

Aja, som sagt: GRATTIS TILL SAGA!


Älskar den här bilden, förlåt att jag tog den av dig Saga ^^<3

Min bokhylla.

Jahapp, jag har ju faktiskt inte alls mycket att göra...jag har jättetråkigt. Därför får ni se vad jag har på min bokhylla!

Haha, ja, ett annat sätt att säga "kolla vad jag har ritat!".




 

Påskägg.

Igår natt när jag kom hem överaskades jag förresten av ett stort påskägg som låg på min säng, men jag tvingade mig att blogga innan jag fick öppna det. I påskägget låg massa godis såklart, men utöver det fanns också två par trosor, en hårgelé (eftersom att jag lånar mammas hela tiden), smink borttagning, en penna och en tandborste. Mamma skojade till det eftersom att det var så mycket godis. Ibland förstår jag mig inte på vuxnas humor?






Yummie, candy!


Hemma igen.

Jag kom alltså hem för typ en halvtimma sedan. Som förväntat blev konfirmationen mycket roligare än vad man hade trott att det skulle bli, liksom hur kul är det att vara i kyrkan i elva timmar? Vi gjorde till exempel...vänta, det får inte jag säga! Maria säger att den som säger det till någon faller död ner, och jag vill ju inte dö riiiktigt än.

Jag känner förresten att jag verkligen inte kan skriva idag. Vet inte hur många gånger jag fått sudda för att fel bokstäver ploppar in lite överallt.

Nu tänker jag avslöja att på konfan finns det är så otroligt söt tjej som heter Freja. Hon har rött hår (färgat mörkrött, men ändå!), är lite kortare än jag, har ett ganska runt ansikte, tunna läppar och typ världens finaste ögon! För tillfället känner jag mig lite bisexuell xD.

Konfirmation.

Om 50 minuter börjar den elva timmar långa konfirmationsdagen i Visborgskyrkan. Det är tur att jag inte är ensam där, då skulle jag ha fått krupp. Men vem vet, det kanske blir roligare än vad man tror? Jag satsar på att ha en positiv inställning till detta istället för att klaga som dom flesta andra av mina konfa-kompisar gör.
Jag ska börja cykla ner mot Nina om typ 10 minuter. Vi brukar ha sånna problem att hitta, så det är bäst att man ger sig ut i stan med mycket tid på sig. En halvtimma passar perfekt!

Då vill jag bara passa på att säga GLAD PÅSK till er alla och att jag hoppas att påskkärringarna hade kul på Boda Borg igår!



Lingården.

Eftersom att jag har konfa hela dagen imorgon åt jag och mina föräldrar påskmiddag ute på Lingården. Vi åt flamberad oxfilé, så vi fick se Gunilla (servetrisen) tända eld på våran mat, det var jätteroligt!
Det blev dyrt i slutändan, tror notan allt som allt gick på 1593:- och hur pappa har råd fattar jag inte. Men det är så sällan vi går ut, så det var ju värt det. 

För att skämma ut mig lite extra, bara för att jag inte fick följa med till Boda Borg klädde jag ut mig till påskkärring och gick så till Lingården, vilket är Gotlands typ finaste resturang. Se här såg jag ut:







Som vanligt fick jag ta alla korten med webcameran, men det går ju ändå! Jag tyckte att jag var en söt påskkärring, vad tycker ni? 

Klättring på Torsgård.

Klockan tio hämtade Johanna och hennes familj upp mig för att vi skulle åka ut och klättra på Torsgård. Det var kul! Fast nu har man något ont i fingrarna och i fötterna. Man har ju jättesmå skor på sig när man klättrar. Nu äter jag kalaspuffar med mjölk och försöker få tag på Saga. Så om du ser det här, RING!

Det är nämligen så att vi skulle gå på Boda Borg, men jag tror inte hon visste att jag skulle följa med. Så jag är inte inbokad...

Staind.

Jag har blivit helt beroende av Staind på sistone. Ja, av deras lite lugnare låtar. Dom med drag i är också jättebra, men dessa är perfekta att ha i spellistan när man mår som jag gör just nu. Klicka på länkarna så kommer ni till låten.

Staind - It's Been a While
Staind - So Far Away
Staind - Outside
Staind - Zoe Jane

It's a hard world.

How can I let you go without losing you?
How can I keep you without having my heart broken?


Påsk.

Dagens planer blir väl konfan vid klockan fem. Det är bara två timmar, så det kommer inte bli så jobbigt. På påskafton däremot ska vi vara där från klockan 14.00 - 01.00, det är lite värre, vad ska vi göra i elva timmar liksom? Dock är det en gemensam konfirmander dag, vilket betyder att massa roliga människor från Visborgskyrkan kommer att vara där. Det får mig genast att bli gladare.

Asså visst att man vill vara hemma och fira påsken med sin familj, men jag har inga syskon hemma och mina föräldrar är allmänt tråkiga av vissa skäl jag inte tänker nämna. Så för mig spelar det inte så stor roll. Vi får väl ha påskmiddag en dag tidigare eller något? Sommarlovet är jag där emot riktigt sur över. En hel MÅNAD går åt till detta då. En månad av sommarlovet, då ska man ju ha kul -.-

Jag får se till att använda resterna av mitt sommarlov till galenskaper, det är min slutsats i detta meningslösa inlägg.


Ehm?

Det blev en kort tur ut till Lasse idag, han var halt jag kunde inte rida...typiskt.
Jag har faktiskt inte så mycket att berätta, fick Rise Against nya skiva av Gustaf idag. Den är jättebra! Jag är lycklig. Tack snälla Gustaf!

Som sagt jag har inte  gjort någonting idag, så det blir inte så mycket att blogga om. Det är bättre om jag bloggar när jag har massor att skriva om!


Påskkort.

Vi fick årets första påskkort idag från min faster, farbror och lilla kusin. Eller ja, en av mina fastrars lilla familj kan man ju också säga. Jag måste ju säga att min kusin Filippa är typ världens sötaste lilla kines, asså, hon är adopterad från kina. Hon är verkligen urgullig! Kolla själva!

   

Hon är 6år gammal nu tror jag, och det var faktiskt jag som kom på namnet Filippa till henne, jag är stolt!


Lättlurad?

Jag försöker egentligen att undvika bloggen när jag mår såhär, men jag behöver underhålla mig själv...

Åt nyss pappas supergoda fiskgratäng, asså den är verkligen himelskt god! Och jag brukar inte gilla fisk. Förresten, jag har märkt att det är lätt att lura mina föräldrar, eller lura folk överhuvud taget, med hur man mår. Som precis nyss.
På vägen hem hemsökte alla jobbiga tankar mig, och jag blev typ tårögd och grejer. När jag står på trappan och ska låsa upp dörren tar jag ett djupt andetag, öppnar dörren och ropar med hög, glad (?) röst:
"Hallå! Jag är hemma!"
Går in till vardagsrummet och berättar en rolig grej som hände på bion, skrattar lite åt att mamma är så trött och går sedan in på mitt rum. Här sitter jag nu med musiken dunkandes i högtalarna och låter tanknarna fara omkring i huvudet. Och ingen märker någonting förståss.

Antingen är bara folk väldigt lättlurade, eller så börjar jag bli väldigt bra på det här med att låtsas...

Tankspridd.

Jag mellanlandar hemma i någon timme och om 25min ska jag dra igen. Man kan ju inte direkt säga att jag sitter still på lovet! För övrigt har jag ganska tråkigt, jag ser på vänner och spillde precis salsa sås på min vita tröja, så jag måste byta innan jag drar också...typiskt.

Idag har jag iallafall sprungit ute på piren, jag måste ju säga att tokigheterna håller tankarna i schack. Kvällarna är lite jobbigare. Kunde inte sova igår natt. Satt och kollade igenom gamla konversationsloggar sen i höstas. Kunde inte hindra tårarna från att rinna...till exempel läste jag detta från i oktober:

"jag gillar verkligen dig...in a matter of fact...jag tror jag älskar dig...men samtidigt bor du på gotland.. i stort sett alla odds talar mot oss...duvet när jag sa igår eller när det var att jag var deprimerad...det var det här jag tänkte på då...är det värt att drömma?...alla tankar bara snurrar omkring men slutar alltid i "jag älskar henne".

Det är ungefär det jag sitter och funderar på om nätterna nu för tiden. Men jag säger likadant "alla tankar bara snurrar omkring men slutar alltid i 'jag älskar honom'.". Jävla skit ö...


Förlåt (igen).

Jag är ledsen att bloggen blir lidande, men jag är ju aldrig hemma nu förtiden. Jag sticker ut tidigt på eftermiddagen och kommer inte hem igen föränn typ 00:00. Och visst är jag inne på datorn då, men då brukar det för det mesta bli ett och annat vänner-avsnitt, lite musik och så. Så, jag är ledsen. Men som jag alltid säger, jag ska försöka bättra mig!

Aja, dags att ta på sig lite kläder och göra sig iordning. Jag kan ju inte dra ner på stan i pyjamas! Fick nämnligen just ett sms av saga, jag har en halvtimme på mig innan jag ska hämta upp henne! Vi hörs väl senare ikväll antar jag!


MAX.

Jag och pappa gick och åt på nunnan, när vi ätit klart ringer David och skriker att jag ska komma ner på torget. Jag går ut såklart och där nere står David, Saga, Nina, Gustaf, Ville och Ludde! Jag springer in, tar min jacka, säger hejdå till pappa och drar ner till dom. Eftersom att vi inte hade någon att gå hem till slutade det vi gick upp till MAX. Det var...trevligt. Mycket intressanta samtalsämnen!

Nåja, jag har inget att skriva...så godnatt på er!


Sommarvärme.

Solen har legat på idag på ön, därför skickade jag iväg ett sms till David runt 11 och frågade om han ville hänga med mig till glassbaren. Det ville han, och efter att vi köpt glass, idag smakerna äppelpaj och cheesecake passion, gick vi till almedalen och vidare till strandpromenaden för att se hur mycket skräp vi lämnade efter oss igår. Det var inte så mycket, vi hade plockat undan det mesta, men grillen stod kvar ute på stenen i vattnet och det blodiga pappret från när David fick näsblod satt fortfarande kvar på trädstammen.

Runt tre tiden träffade vi Saga och Nina, och vi gick ner till café Amalia och fikade, sedan stände dom så vi gick runt i Visby och nu sitter jag hemma. Ska tydligen ut och äta med farsan sen.

Nu börjar solen gå ner...nu blev jag deprimerad...

Strandpromenaden.

David kom på den underbara idén att dra ihop ett gäng människor och ha en "picknik" vid strandpromenaden, och så blev det! Vi ringde runt till massa personer, och tillslut fick vi ihop ett gäng på 11pers. Vi slog oss ner i gräset på ett par filtar, nära vattnet eftersom att vi hade med oss en engångsgrill och Nina var livrädd för att det skulle börja brinna. Till en början satt vi bara och snackade. Vi tände grillen och lät elden brinna ut, sen grillade killarna korvar. Efter någon timme då det började bli lite småkyligt och ingen ville äta mer korv bar vi ner grillen till en sten i vattnet, dränkte den i tändvätska och tände eld på den. Den brann bra och fint.

Vi såg två människor i svarta jackor vända sig om och börja gå mot oss, så vi försökte snabbt släcka elden.
- Jävla överbeskyddande föräldrar, tänkte vi nog allihop. Men när dom kom fram till oss och började snacka med oss visade det sig att dom var riktigt trevliga. Dom trodde vi var turister, vilken förolämpning...hur som helst, det var inte överbeskyddande föräldrar, det var två människor från socialtjänsten! Nina fick panik.

Sen gick vi hem till Amanda och snackade. Det var verkligen en superkul kväll! Tack till Josefine som gav mig bilderna!


Början av kvällen, killarna grillar korv.

Saga ligger i mitt knä och myser!

Elden blev stor, och Nina började skrika.

Jag gör ett tappert försök att tända elden, men det gick inte så bra.

Slutligen, hemma hos Amanda.


No-lektion.

Nu sitter jag i biblioteket i skolan och skriver på min uppsats om leddjur. Jag tänkte utmana mig själv och skriva om det enda djuret jag är elt livrädd för. Spindeln.

Jag får klicka ner rutan om vart annat eftersom att våran mensiga bibliotikarie springer förbi hela tiden, vi har egentligen inte lov att vara inne på internet om det inte gäller skoluppgifter. Men det orkar jag inte bry mig om just nu. Vi har suttit här inne i en timme och har fortfarande 40min kvar att arbeta. Trååkigt. Men sen är det ju påsklov, så det är värt det. Just nu skriver jag om skorpioner, jag sparar det värsta till sist.

Nu måste jag fortsätta jobba, mr.Mensig kommer döda mig om han ser att jag bloggar.


Död?

Det känns iallafall som det...kroppen värker något fruktansvärt och jag måste plugga till ett förhör om Franska revolutionen imorgon. Dock borde jag sova, kanske sov som max i 6 timmar i natt. Men humöret är det inget fel på! Jag har märkt att man blir på mycket bättre humör när man är ute hela dagen. Eller jag blir det iallafall.

Nåja, jobbigt eller ej! Imorgon går vi fem timmar i skolan och sen är det påsklov! Då ska jag sova! Juste, jag var ju på hälsokontroll idag. Fick reda på att jag är 156cm lång, jag jag kommer inte växa mer! €[(?¤%&/)&¤/&¤))#(/%¤`! Jag vill inte vara sååå kort!
Matteprovet gick för övrigt hyffsat bra. Jag skulle väl anta att jag får typ G+, men jag håller tummarna på VG ändå! För att vara osäker på kapitlet är jag ändå nöjd. Ingen idé att gå omkring och skrika att jag kommer få IG, för det vet jag att jag inte kommer få (haha, kul det skulle vara om jag fick det nu!).

Stand up for your right.

Okej, jag har ingen aning om vad jag ska skriva, men jag är uttråkad så jag får väl hitta på något!

Idag har jag varit i skolan, ridit, varit på PAX, städat mitt rum och pluggat matte. Jag hår hålla tummarna på att provet imorgon går bra, jag som faktiskt inte kan någonting av precent och bråk, nej! Matte har aldrig varit min starka sida. Egentligen borde jag sova, mina ögon svider och kroppen är, som sagt, helt död. Men jag orkar inte! Eller, vill inte kanske är rätt ord.

Imorgon kommer David till skolan igen by the way! Jag tror Ninnie har saknat honom, men inte lika mycker som jag! Hahah, smack that Ninnie! Jag tror, bara tror! Att jag är övertrött...är ju faktiskt lite halv sjuk också. Se va mycket man kan få ihop fastän man inte har en aning om vad man ska skriva om! Inte så intressant kanske, men det är en annan femma!

Träna, träna, träna.

Senaste veckan har jag varit i "hårdträning". Jag har kommer dö snart! Jag har så ont i kroppen!

Dessutom fick jag en stor gunga i huvudet idag, jag flög bakåt. Men jag är faktiskt inte så liten och tanig som alla tror, så jag börjar ju skratta. I'm fine! Imorgon ska jag ut och springa med Johanna, sen måste jag tagga ner den här veckan. Jag orkar verkligen inte blogga, måste plugga till matteprovet imorgron också!

Blää, vilken jobbig vecka -,-

RSS 2.0